Çerezler Hakkında Aydınlatma

Nev Jewellery, Kullanıcılar ve Kullanıcıların siteyi kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyacığı (çerez) kullanarak elde edebilir. Çerez adı verilen dosyacıklar, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Çerez bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak kullanımı kolaylaştırır. Çerezler, site ziyaretleri konusunda istatistiki bilgi elde etmeye ve Kullanıcılar için özel tasarlanmış reklam ve sair dinamik içerik üretilmesinde yardımcı olur.

 

Çerezlerin Kullanılmasının Amacı ve Hukuki Sebebi

İnternet sitemizi ziyaretiniz ve kullanmanız sırasında çerezler  aktif olup bazı verileri toplamaktadır. Toplanan kişisel verileriniz KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde, Şirketimizin meşru menfaatleri kapsamında ve bu sebebe dayalı olarak işlenmektedir. Çerezler İnternet sitesinin işleyişi, güvenliği, siteyi kullanımdaki tercihlerinizin hatırlanması amaçlarıyla kullanılmaktadır. 

Kullanılan Çerezler

Siteyi kullanımız sırasında aktif olan çerezler ve amaçları aşağıda belirtilmiştir:

 

Çerez İsmi

Çerez  Amacı

 Çerez  Süresi

fr

Facebook Pixel reklam ve pazarlama için kullanılır

 90 Gün

uid

Criteo reklam ve pazarlama için kullanılır

 390 Gün

_gid

Google Analytics çerezi olup, Kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır

 1 Gün

_ga

Google Analytics çerezi olup, Kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır

 2 Yıl

_fbp

Üçüncü taraf reklamverenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için Facebook tarafından kullanılır

 90 Gün

PHPSESSID

PHP ile geçerli oturum için tanımlayıcıdır

 Süresiz

i

Yandex Metrica betiği tarafından kullanılır

 2 Yıl

yabs-sid

Yandex Metrica betiği tarafından kullanılır 

 2 Yıl

usst

Yandex Metrica betiği tarafından kullanılır

 2 Yıl

_ym_visorc_51199811

Yandex Metrica betiği tarafından kullanılır

 2 Yıl

_ym_d

Yandex Metrica betiği tarafından kullanılır

 2 Yıl

_ym_uid

Yandex Metrica betiği tarafından kullanılır

 2 Yıl

yuidss

Yandex tarafından kullanılır

 2 Yıl

1P_JAR

Son kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı ve söz konusu web sitesini ziyaret etmeden önce son kullanıcının gördüğü reklamlar hakkında bilgi verir

 Süresiz

ymex

Yandex Metrica betiği tarafından kullanılır

 1 Yıl

_ym_isad

Yandex Metrica betiği tarafından kullanılır

 1 Gün

yandexuid

Yandex Metrica betiği tarafından kullanılır

 10 Yıl

     
     

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim? 

Çerezlerin aktif olmasını istemiyorsanız, tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi  değiştirme ve kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

 

Adobe Analytics

  http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL

  https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

Google Adwords

  https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics

  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

  http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer

  https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

MozillaFirefox

  http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera

  http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari:

  https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Kişisel Veriler İle İlgili Haklarınız

Kişisel verilerinizle ilgili olarak Nev Jewellery’ye her zaman başvurarak: (1) kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, (2) kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, (3) kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, (4) yurt içinde ve yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme ve yurt dışında veri aktarımı için uygulanan teknik ve idari tedbirleri öğrenme, (5) kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması durumunda bunların düzeltilmesini isteme, (6) kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkmış olması şartıyla kişisel verilerinizin silinmesini veya anonim hâle getirilmesini isteme, (7) (5) ve (6) bentlerinde belirtilen işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (8) kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme  (9)  kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebi ile zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.  Kişisel verileriniz açık rızaya istinaden işlenmekte ise, bu açık rızayı geri aldığınızı her zaman beyan edebilirsiniz. Nev Jewellery’ye yaptığınız başvurunun kanun uyarınca öngörülen yükümlülüklere uygun sonuçlandırılmaması halinde, Kişisel Veriler Kanunu uyarınca belirtilen başvuru yolunun tüketilmesinden sonra Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na başvurabilirsiniz.

 

Nev Jewellery, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü kişilere ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt eder.

 

 

Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız